logo
selecteer taal   select english    select dutch
Kwaliteitsresearch voor Professionele Beleggers
ALGEMEEN

Sinds 1986 adviseert Financiële Diensten Amsterdam (FDA) professionele beleggers op basis van een combinatie van onafhankelijke aandelenresearch en macro-economische analyse.
  • Objectief: FDA is volledig onafhankelijk en vrij van potentiële belangenconflicten. Onze klanten betalen ons rechtstreeks voor ons advies en onze research. FDA is geen effectenbemiddelaar en verkrijgt derhalve geen inkomsten uit door cliënten uitgevoerde transacties.
  • Doelgericht en betrouwbaar: FDA streeft naar de hoogst mogelijke researchkwaliteit binnen een zorgvuldig geselecteerd universum van blue chip bedrijven.
  • Transparante methodologie: Beleggingsmogelijkheden worden weergegeven in een overzichtelijke risico-rendementsmatrix, die continu onze voorkeuren aangeeft binnen het research universum.
  • Verantwoordelijk: Corporate governance en maatschappelijk verantwoord beleggen zijn integrale onderdelen van een bedrijfsanalyse.
  • Betaalbaar: FDA’s vergoeding is gerelateerd aan de toegevoegde waarde die behaald wordt voor de klant.


PRODUCTEN

Onze klanten (pensioenfondsen, banken, 'family offices', goede-doelenfondsen en andere beleggers) hebben op verschillende manieren baat bij FDA’s expertise, afhankelijk van de omvang en karakteristieken van hun portefeuille:
  • toegang tot het on-line researchsysteem, FDA Consultancy, met daarin de dagelijkse analyses van het FDA team
  • portefeuille advies, inclusief persoonlijke assistentie, toegang tot FDA Consultancy en statistische data analyses en rapportages
  • maatwerk: oplossingen aangepast aan de behoeften van de klant


Voorbeeldrapporten
pdf documentsKering Company Analysis (21 aug 2018)
pdf documentsNVIDIA Company Analysis (14 nov 2018)
pdf documentsPayPal Company Analysis (17 jun 2019)
pdf documentsFDA Investment Trends (13 aug 2019)
PORTEFEUILLES

De toegevoegde waarde van onze research komt het best tot uiting in een gedisciplineerd beleggingsproces en een onderscheidend rendement, zoals de FDA Blue Chips Equity modelportefeuille laat zien.


Portefeuille rendement


rendement % 16-8-2019ult. jr.12mndavd.*avd.**
portefeuille23.99.8407.110.5
benchmark15.73.4209.87.2
outperformance8.26.4197.43.3
benchmark: EUR-US Equity Composite TR (50/50)
omzet % ult. jr.12mnd avd.**
omzet***7.213.4 11.6
aantal maanden outperformance %12mnd avd.**
outperformance / totaal 9 / 12 118 / 193
* portefeuille aanvangsdatum 30-6-2003
** jaarbasis
*** Omzet is de waarde van de verkooptransacties gedeeld door de gemiddelde waarde van de portefeuille over een periode.

Voor het bereiken van optimale transparantie worden alle portefeuillewijzigingen gemotiveerd.

Recente portefeuillewijzigingen
14 augSvenska Handelsbankenverkocht[motivatie]

Svenska Handelsbanken kan zich niet onttrekken aan de uitdagende marktomstandigheden voor Europese banken. De extreem lage rente in Europa, maar zeker ook in de Zweedse thuismarkt, heeft de rentemarge aangetast terwijl de noodzakelijke investeringen in IT-infrastructuur op de winstgevendheid wegen. De zwakke economische omstandigheden in het VK hebben geleid tot een vertraging van de kredietgroei in de belangrijkste groeimarkt van de bank. Desondanks is de totale kredietgroei redelijk op peil gebleven terwijl het solide risicobeheer een sterke stijging van slechte leningen onwaarschijnlijk maakt. Dit biedt een goede uitgangspositie maar zolang de huidige ongunstige marktomstandigheden voortduren zal een resultaatverbetering zich niet snel manifesteren. De aandelen zijn verkocht om ruimte te maken voor een meer aantrekkelijke beleggingsmogelijkheid.

14 augJPMorgan Chase & Cogereduceerd[motivatie]

JPMorgan Chase is een van de pijlers van het Amerikaanse financiële systeem. De bank heeft een groot marktaandeel in retailbankieren en deposito's, maar heeft ook systeemrelevantie gezien haar positie op financiële markten, bijvoorbeeld in zakenbankactiviteiten, vermogensbeheer en clearing. De groeivooruitzichten staan echter onder druk nu de Amerikaanse economie zich aanpast aan het grillige handelsbeleid van de regering Trump. Dit kan van invloed zijn op de volumegroei, maar ook op marges, mede vanwege de daling van de Amerikaanse rentetarieven. Hoewel JPMorgan beter dan andere Amerikaanse financiële dienstverleners kan omgaan met de uitdagende omstandigheden, wordt de positie deels afgebouwd ten gunste van aantrekkelijkere beleggingsmogelijkheden.

14 augOréal L'bijgekocht[motivatie]

L'Oréal profiteert van de aanhoudend solide vraaggroei in Azië naar exclusieve huidverzorgings- en andere cosmeticaproducten. Deze groei wordt gestimuleerd door een expansie van de middenklasse in deze regio. Het Franse concern rapporteerde over het afgelopen halfjaar zijn hoogste vergelijkbare omzetgroei in meer dan tien jaar. Er was weliswaar sprake van een groeivertraging in het tweede kwartaal door een krimpende vraag naar makeup in de VS, maar van een grote tegenvaller kan geen sprake zijn na jaren van uitbundige groei die werd gestimuleerd door de opmars van sociale media. Cosmeticaconcerns als L'Oréal verkopen minder in de grote warenhuizen en andere traditionele detailhandelskanalen die minder bezoekers ontvangen, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door nieuwe mogelijkheden om rechtstreeks aan klanten te verkopen via het internet. Een goed gespreide merkenportefeuille gericht op specifieke doelgroepen biedt L'Oréal prijszettingsmacht en geeft het concern de nodige flexibiliteit om in te spelen op veranderingen in de vraag. De positie in de portefeuille is licht verhoogd.

14 augCoca-Cola Companygekocht[motivatie]

De herpositionering van Coca-Cola's grootste merken Coca-Cola, Fanta and Sprite, met nu meer aandacht voor kleinere gemaksverpakkingen en een focus op minder calorieën heeft bijgedragen aan een versnelling van de omzetgroei van 's werelds grootse frisdrankconcern. Voor het eerst in vele jaren staat er weer een CEO met een achtergrond in marketing aan het roer, een teken dat interne herstructureringen achter de rug zijn en de afstemmingsproblemen met onafhankelijke bottelaars grotendeels verholpen. Er wordt nu gebouwd aan expansie in productcategorieën met veel potentie waarin Coca-Cola nog geen grote aanwezigheid heeft opgebouwd, zoals weerspiegeld in de overname van Costa Coffee die eerder dit jaar is afgerond. De expansie in die segmenten wordt nog steeds geholpen door de onovertroffen wereldwijde distributiemacht van het concern. De aandelen zijn toegevoegd aan de portefeuille.

10 julNetflix Incverkocht[motivatie]

Netflix' huidige strategie is gebaseerd op uitbreiding van de hoeveelheid eigen content om het aantal abonnees te kunnen laten doorgroeien. Ofschoon dat het geval is geweest, is het onzekerder geworden of deze strategie kan blijven werken. Concurrentie zal toenemen door nieuwe streaming-diensten van onder andere Apple en Walt Disney, die over meer financiële middelen beschikken dan Netflix, waardoor het moeilijker zal worden om prijzen verder te verhogen. Tegelijkertijd krijgt Netflix minder toegang tot aantrekkelijk content van derden, waardoor de afhankelijkheid van eigen producties toeneemt. De uitgaven voor nieuwe originele content zullen moeten blijven toenemen om aantrekkelijk te blijven voor kijkers, maar gegeven Netflix' zwakke financiële positie ten opzichte van nieuwe toetreders is het de vraag of het bedrijf een leidende positie in online streaming kan behouden. Het aandeel is daarom uit portefeuille verkocht.