logo
selecteer taal   select english    select dutch
Kwaliteitsresearch voor Professionele Beleggers
ALGEMEEN

Sinds 1986 adviseert Financiële Diensten Amsterdam (FDA) professionele beleggers op basis van een combinatie van onafhankelijke aandelenresearch en macro-economische analyse.
  • Objectief: FDA is volledig onafhankelijk en vrij van potentiële belangenconflicten. Onze klanten betalen ons rechtstreeks voor ons advies en onze research. FDA is geen effectenbemiddelaar en verkrijgt derhalve geen inkomsten uit door cliënten uitgevoerde transacties.
  • Doelgericht en betrouwbaar: FDA streeft naar de hoogst mogelijke researchkwaliteit binnen een zorgvuldig geselecteerd universum van blue chip bedrijven.
  • Transparante methodologie: Beleggingsmogelijkheden worden weergegeven in een overzichtelijke risico-rendementsmatrix, die continu onze voorkeuren aangeeft binnen het research universum.
  • Verantwoordelijk: Corporate governance en maatschappelijk verantwoord beleggen zijn integrale onderdelen van een bedrijfsanalyse.
  • Betaalbaar: FDA’s vergoeding is gerelateerd aan de toegevoegde waarde die behaald wordt voor de klant.


PRODUCTEN

Onze klanten (pensioenfondsen, banken, 'family offices', goede-doelenfondsen en andere beleggers) hebben op verschillende manieren baat bij FDA’s expertise, afhankelijk van de omvang en karakteristieken van hun portefeuille:
  • toegang tot het on-line researchsysteem, FDA Consultancy, met daarin de dagelijkse analyses van het FDA team
  • portefeuille advies, inclusief persoonlijke assistentie, toegang tot FDA Consultancy en statistische data analyses en rapportages
  • maatwerk: oplossingen aangepast aan de behoeften van de klant


Voorbeeldrapporten
pdf documentsFacebook Inc Company Analysis (26 apr 2016)
pdf documentsS&P Global Company Analysis (21 jul 2016)
pdf documentsStryker Company Analysis (5 aug 2016)
pdf documentsFDA Investment Trends (16 okt 2017)
PORTEFEUILLES

De toegevoegde waarde van onze research komt het best tot uiting in een gedisciplineerd beleggingsproces en een onderscheidend rendement, zoals de FDA Blue Chips Equity modelportefeuille laat zien.


Portefeuille rendement


rendement % 19-10-2017ult. jr.12mndavd.*avd.**
portefeuille13.117.8292.09.9
benchmark5.914.0176.47.3
outperformance7.23.8115.62.6
benchmark: EUR-US Equity Composite TR (50/50)
omzet % ult. jr.12mnd avd.**
omzet16.522.3 14.2
aantal maanden outperformance12mnd avd.**
outperformance / totaal 9 / 12 112 / 171
(*portefeuille aanvangsdatum 30-6-2003 / ** jaarbasis)

Voor het bereiken van optimale transparantie worden alle portefeuillewijzigingen gemotiveerd.

Recente portefeuillewijzigingen
04 oktWells Fargo & Companyverkocht[motivatie]

Het verkoopschandaal bij Wells Fargo heeft de voor de bank belangrijke consumentenactiviteiten onder druk gezet. Het schandaal heeft Wells Fargo onder aandacht van toezichthouders gebracht, terwijl de juridische problemen ook politieke aandacht heeft gekregen, met inbegrip van verhitte hoorzittingen in het congres. Dit heeft de reputatie van de bank beschadigd en het vertrouwen van klanten geschonden. Naast een aantal maatregelen waarmee wordt getracht de beschadigde reputatie en het klantenvertrouwen weer te herstellen, heeft het management aanvullende maatregelen genomen om de winstgevendheid verder te verbeteren. Hoewel de directe negatieve impact op de winstgevendheid nog enigszins beperkt is, zal het opbouwen van vertrouwen een lange-termijninspanning vereisen. De politieke druk op de bank is vooralsnog niet afgenomen, waarmee het vermogen voor resultaatverbetering op korte termijn gering is. De aandelen zijn daarom uit de portefeuille verkocht.

04 oktMastercardbijgekocht[motivatie]

Veel nieuwe spelers betreden de markt voor elektronisch betalen. Mastercard speelt hierop in door het gemakkelijk te maken voor derden om nieuwe betaaloplossingen te ontwikkelen op basis van het betaalnetwerk van Mastercard. Hiermee profiteert het bedrijf van de groei van de markt terwijl het tevens de eigen positie verstevigt. Daarnaast worden nieuwe groeimarkten aangeboord. Recent werd het Britse Vocalink overgenomen, waarmee Mastercard de markt betreedt voor elektronische betalingen die niet zijn gekoppeld aan een betaalpas. Per saldo is het bedrijf goed gepositioneerd om te profiteren van de voortgaande verschuiving van contante betalingen naar elektronisch betalen. Tijdens de meest recente analistendag werd bovendien de verwachting voor de omzetgroei op middellange termijn verhoogd. Het belang in Mastercard is verhoogd.

04 oktAlphabetbijgekocht[motivatie]

Alphabet blijft een van de best gepositioneerde bedrijven om te profiteren van de groei in de online-advertentiemarkt. Het succes van YouTube draagt daar aan bij, evenals de investeringen op het gebied van kunstmatige intelligentie die ervoor hebben gezorgd dat het bedrijf een leidende positie heeft op dit kennisgebied. Kunstmatige intelligentie wordt als cruciaal gezien voor de verbetering van van Google's diensten. Daarnaast beginnen Alphabet's investeringen in data centers voor cloud-diensten aan bedrijven vruchten af te werpen. Deze investeringen, tezamen met hogere kosten voor de verspreiding van de diensten via het mobiele kanaal, hebben de operationele marge recentelijk enigszins onder druk gezet. Uiteindelijk zal dit de concurrentiepositie echter ten goede komen. Recente ontwikkelingen op het gebied van regelgeving wijzen in de richting van uitgebreidere regulering van online platformen en daaraan gerelateerde diensten en bedrijfsmodellen. Leidende spelers als Alphabet worden echter in staat geacht om daar goed op te kunnen anticiperen. Het belang in Alphabet in de portefeuille is enigszins vergroot.

04 oktColoplastgekocht[motivatie]

Coloplast is marktleider in de steeds verder consoliderende markt van medische hulpmiddelen voor stoma- en incontinentiezorg. De groei van het bedrijf wordt ondersteund door een toenemende vraag naar de producten vanwege vergrijzing, een toename van chronische ziektes en het eerder ontdekken van kanker. Patiënten zijn sterk afhankelijk van de producten waardoor ze niet snel geneigd zijn van merk te wisselen en jarenlang klant blijven. In de afgelopen tien jaar heeft Coloplast dankzij een sterke concurrentiepositie marktaandeel gewonnen. De prijszettingsmacht van het bedrijf compenseerde ruimschoot voor de margedruk voortvloeiend uit maatregelen om de stijgende gezondheidszorgbudgetten te beteugelen in een omgeving met toenemende concurrentie. Overnames blijven een belangrijke rol spelen in de groeistrategie van Coloplast, vooral in de VS, waar het bedrijf nog niet zo dominant is als in Europa. Coloplast heeft beperkte schulden en een hoge vrije kasstroom, terwijl een solide resultaatontwikkeling de indruk wekt dat het management zich goed aan veranderingen weet aan te passen. De aandelen zijn toegevoegd aan de portefeuille.

08 sepLindegereduceerd[motivatie]

De fusie van Linde met Praxair creëert 's werelds grootste industriële-gassenbedrijf. Het biedt meer diversificatie, enige kosten-synergieën en cross-selling mogelijkheden in een oligopolistische markt met aantrekkelijke lange-termijnvooruitzichten. Echter, het fusieproces duurt nog relatief lang waarbij goedkeuring moet worden verkregen van aandeelhouders en mededingingsautoriteiten. Grote desinvesteringen, die mogelijk de fusie in gevaar brengen, kunnen niet uitgesloten worden. Intussen, kan verdere prijsdruk in de gezondheidzorg in Amerika, waar Linde een grote aanwezigheid heeft, leiden tot een dalende omzet in dit segment. De positie wordt verlaagd.