logo
selecteer taal   select english    select dutch
Kwaliteitsresearch voor Professionele Beleggers
ALGEMEEN

Sinds 1986 adviseert Financiële Diensten Amsterdam (FDA) professionele beleggers op basis van een combinatie van onafhankelijke aandelenresearch en macro-economische analyse.
  • Objectief: FDA is volledig onafhankelijk en vrij van potentiële belangenconflicten. Onze klanten betalen ons rechtstreeks voor ons advies en onze research. FDA is geen effectenbemiddelaar en verkrijgt derhalve geen inkomsten uit door cliënten uitgevoerde transacties.
  • Doelgericht en betrouwbaar: FDA streeft naar de hoogst mogelijke researchkwaliteit binnen een zorgvuldig geselecteerd universum van blue chip bedrijven.
  • Transparante methodologie: Beleggingsmogelijkheden worden weergegeven in een overzichtelijke risico-rendementsmatrix, die continu onze voorkeuren aangeeft binnen het research universum.
  • Verantwoordelijk: Corporate governance en maatschappelijk verantwoord beleggen zijn integrale onderdelen van een bedrijfsanalyse.
  • Betaalbaar: FDA’s vergoeding is gerelateerd aan de toegevoegde waarde die behaald wordt voor de klant.


PRODUCTEN

Onze klanten (pensioenfondsen, banken, 'family offices', goede-doelenfondsen en andere beleggers) hebben op verschillende manieren baat bij FDA’s expertise, afhankelijk van de omvang en karakteristieken van hun portefeuille:
  • toegang tot het on-line researchsysteem, FDA Consultancy, met daarin de dagelijkse analyses van het FDA team
  • portefeuille advies, inclusief persoonlijke assistentie, toegang tot FDA Consultancy en statistische data analyses en rapportages
  • maatwerk: oplossingen aangepast aan de behoeften van de klant


Voorbeeldrapporten
pdf documentsIntuitive Surgical Company Analysis (23 Jan 2017)
pdf documentsTesla Inc Company Analysis (11 Jul 2017)
pdf documentsVisa Company Analysis (9 Jan 2018)
pdf documentsFDA Investment Trends (14 Jan 2019)
PORTEFEUILLES

De toegevoegde waarde van onze research komt het best tot uiting in een gedisciplineerd beleggingsproces en een onderscheidend rendement, zoals de FDA Blue Chips Equity modelportefeuille laat zien.


Portefeuille rendement


rendement % 21-1-2019ult. jr.12mndavd.*avd.**
portefeuille6.04.3334.49.8
benchmark6.0-2.4183.76.9
outperformance0.06.7150.72.9
benchmark: EUR-US Equity Composite TR (50/50)
omzet % ult. jr.12mnd avd.**
Turnover is the number of sell transactions divided by the average value of the portfolio. The average value is the average of the value at the start and at the end of the period.
0.713.2 12.7
aantal maanden outperformance %12mnd avd.**
outperformance / totaal 9 / 12 116 / 186
(*portefeuille aanvangsdatum 30-6-2003 / ** jaarbasis)

Voor het bereiken van optimale transparantie worden alle portefeuillewijzigingen gemotiveerd.

Recente portefeuillewijzigingen
16 janS&P Globalgereduceerd[motivatie]

S&P Global heeft de dominante positie in financiële diensten kunnen uitbreiden ook nadat de druk van de regelgeving op de kapitaal- en grondstoffenmarkten toenam in de nasleep van de financiële crisis. Het bedrijf is goed gepositioneerd om verder marktaandeel te winnen in ratings, data-analyse en indices. Ondanks tijdelijk moeilijkere marktomstandigheden in de belangrijke kredietbeoordelingsactiviteiten, blijven we positief over de groeivooruitzichten van S&P Global op lange termijn. Desalniettemin, is de positie in de portefeuille enigszins verlaagd om ruimte te maken voor nieuwe beleggingsmogelijkheden die ook een aantrekkelijk opwaarts potentieel bieden.

16 janHome Depotgereduceerd[motivatie]

Als marktleider in de doe-het-zelf-markt in de VS is Home Depot erin geslaagd zijn positie ten opzichte van kleinere concurrenten te verstevigen en zijn winstmarge te vergroten in het voorbije decennium. Het concern is goed gepositioneerd in de snelgroeiende en meer winstgevende toelevering van bouwmaterialen aan professionele klanten, terwijl de investeringen in ecommerce de toekomstige groei zullen ondersteunen. Home Depot zal ook blijven profiteren van de aanhoudend gunstige economische omgeving in de VS. De ontwikkelingen in de Amerikaanse huizenmarkt zullen echter een normalisering te zien geven ten opzichte van de voorbij snelle groei als gevolg van het herstel van de financiële crisis. Dit beperkt het verder opwaarts potentieel van de aandelen in de komende kwartalen. De weging van Home Depot in de portefeuille is gereduceerd om plaats te maken voor andere beleggingskandidaten.

16 janAmazon.comgereduceerd[motivatie]

Amazon blijft profiteren van zijn schaalvoordelen en dominante concurrentiepositie in ecommerce en breidt van daar uit naar verschillende andere segmenten. Gesteund door een sterk ecosysteem, blijft de concurrentiekracht van Amazon in ecommerce en cloud-diensten vrijwel ongeëvenaard. Snelgroeiende inkomsten uit advertenties en marketing voor derde partijen zullen een impuls geven aan de winstgevendheid in de komende jaren. Een relatief groot belang in de portefeuille blijft gehandhaafd, waarbij de goede perspectieven voor omzet- en winstgroei in de komende jaren voldoende compensatie bieden voor het geleidelijk toenemend risico op het gebied van regelgeving. Niettemin wordt opnieuw een deel van de middelen afkomstig uit de sterke koersontwikkeling van Amazon gebruikt voor het verhogen van posities in andere aantrekkelijke beleggingskandidaten. FDA streeft naar een maximale weging van individuele aandelen in de Blue Chips Equity portfolio van 5%.

16 janIlluminabijgekocht[motivatie]

Illumina is de marktleider in instrumenten die de DNA-volgorde inzichtelijk maken. Het bedrijf levert instrumenten en bijpassende verbruiksartikelen en diensten, waarbij kennis van biotechnologie, software, instrumenten en complexe gegevensverwerking wordt gecombineerd. Het management heeft door expertise en ervaring concurrentievoordelen gecreëerd om toenemende concurrentie te weerstaan. Illumina heeft voldoende schaalgrootte opgebouwd om kleinere concurrenten, zoals recent Pacific Biosciences, te kopen. Daarnaast stimuleert het ondernemende management aangrenzende bedrijfsinitiatieven onder de paraplu van Illumina Ventures. Daarmee krijgt het bedrijf in een vroeg stadium toegang tot innovatieve technologieën en diensten. Genetische testen leveren een meer nauwkeurige diagnose op wat kan leiden tot effectievere behandelingen. De omzet van Illumina zal in de nabije toekomst naar verwachting met dubbele cijfers blijven groeien. De groei wordt gedreven door de verdere acceptatie van sequencing in de huidige ziektegebieden en verbreding naar andere ziektegebieden, evenals geografische expansie. De aandelen zijn toegevoegd aan de portefeuille.

16 janApplebijgekocht[motivatie]

Ondanks dat Apple recentelijk de omzetverwachtingen voor het afgelopen kwartaal neerwaards bijstelde, is de sterke concurrentiepositie in het hoge segment voor smartphones intact. De vervangingscyclus wordt langer, maar groeiende gebruikersgroep blijft veel spenderen aan de diensten en apps op Apple's platform. De sterke financiële positie kan aangewend worden om met nieuwe producten en diensten het ecosysteem te versterken wat gunstig is voor de vooruitzichten. De positie in Apple is verhoogd.