logo
selecteer taal   select english    select dutch
Kwaliteitsresearch voor Professionele Beleggers
ALGEMEEN

Sinds 1986 adviseert Financiële Diensten Amsterdam (FDA) professionele beleggers op basis van een combinatie van onafhankelijke aandelenresearch en macro-economische analyse.
  • Objectief: FDA is volledig onafhankelijk en vrij van potentiële belangenconflicten. Onze klanten betalen ons rechtstreeks voor ons advies en onze research. FDA is geen effectenbemiddelaar en verkrijgt derhalve geen inkomsten uit door cliënten uitgevoerde transacties.
  • Doelgericht en betrouwbaar: FDA streeft naar de hoogst mogelijke researchkwaliteit binnen een zorgvuldig geselecteerd universum van blue chip bedrijven.
  • Transparante methodologie: Beleggingsmogelijkheden worden weergegeven in een overzichtelijke risico-rendementsmatrix, die continu onze voorkeuren aangeeft binnen het research universum.
  • Verantwoordelijk: Corporate governance en maatschappelijk verantwoord beleggen zijn integrale onderdelen van een bedrijfsanalyse.
  • Betaalbaar: FDA’s vergoeding is gerelateerd aan de toegevoegde waarde die behaald wordt voor de klant.


PRODUCTEN

Onze klanten (pensioenfondsen, banken, 'family offices', goede-doelenfondsen en andere beleggers) hebben op verschillende manieren baat bij FDA’s expertise, afhankelijk van de omvang en karakteristieken van hun portefeuille:
  • toegang tot het on-line researchsysteem, FDA Consultancy, met daarin de dagelijkse analyses van het FDA team
  • portefeuille advies, inclusief persoonlijke assistentie, toegang tot FDA Consultancy en statistische data analyses en rapportages
  • maatwerk: oplossingen aangepast aan de behoeften van de klant


Voorbeeldrapporten
pdf documentsKering Company Analysis (21 aug 2018)
pdf documentsNVIDIA Company Analysis (14 nov 2018)
pdf documentsPayPal Company Analysis (17 jun 2019)
pdf documentsFDA Investment Trends (16 sep 2019)
PORTEFEUILLES

De toegevoegde waarde van onze research komt het best tot uiting in een gedisciplineerd beleggingsproces en een onderscheidend rendement, zoals de FDA Blue Chips Equity modelportefeuille laat zien.


Portefeuille rendement


rendement % 19-9-2019ult. jr.12mndavd.*avd.**
portefeuille29.014.9428.110.7
benchmark21.89.2226.17.5
outperformance7.25.6202.03.2
benchmark: EUR-US Equity Composite TR (50/50)
omzet % ult. jr.12mnd avd.**
omzet***7.512.4 11.3
aantal maanden outperformance %12mnd avd.**
outperformance / totaal 9 / 12 118 / 194
* portefeuille aanvangsdatum 30-6-2003
** jaarbasis
*** Omzet is de waarde van de verkooptransacties gedeeld door de gemiddelde waarde van de portefeuille over een periode.

Voor het bereiken van optimale transparantie worden alle portefeuillewijzigingen gemotiveerd.

Recente portefeuillewijzigingen
04 sepVisagereduceerd[motivatie]

Visa profiteert sterk van de mondiale groei van elektronische betalingen. De dominantie van de kaartnetwerken van Visa en concurrent Mastercard heeft geleid tot overheidsbeleid en initiatieven van centrale banken om de concurrentie op de betaalmarkt te vergroten. De mondiale schaal van de betaalkaartnetwerken in combinatie met de substantiële financiële slagkracht biedt een goede uitgangspositie aan beide bedrijven om zich aan te passen en hun positie te verdedigen. Mastercard heeft echter vooralsnog grotere stappen gezet om zich in de toekomst eventueel te kunnen herpositioneren. De positie van Visa wordt dan ook iets verlaagd en in lijn gebracht met de positie in Mastercard. Tegelijkertijd is ruimte gemaakt voor andere aantrekkelijke beleggingsmogelijkheden.

04 sepCisco Systems Incbijgekocht[motivatie]

De resultaatontwikkeling in de afgelopen kwartalen wijst erop dat Cisco dankzij een goede productontwikkelingaanpak sterker kan profiteren van belangrijke technologische trends dan concurrenten. De structurele groei en toenemende complexiteit van datanetwerken, in combinatie met de steeds hogere eisen die aan dataverkeer gesteld worden, zijn gunstig voor Cisco's groeiperspectieven. De verschuiving die Cisco beoogt naar complete netwerkoplossingen met additionele functionaliteiten op abonnementsbasis vordert, wat positief is voor de mate waarin het bedrijf kan profiteren van de trends in IP dataverkeer. Het belang in Cisco is verhoogd.

04 sepCoca-Cola Companybijgekocht[motivatie]

Coca-Cola is recentelijk aan de portefeuille toegevoegd vanwege succesvolle herstructureringen waarbij problemen met bottelaars werden opgelost en het bedrijf beter in staat is geworden om snel in te spelen op veranderingen in consumentenvoorkeuren. Het bedrijf richtte zich vervolgens op uitbreiding van posities in deelsegmenten van de frisdrankenmarkt met hoge groei en heeft de concurrentie-eigenschappen om dit tot een succes te maken. De positie in Coca-Cola is verhoogd.

14 augSvenska Handelsbankenverkocht[motivatie]

Svenska Handelsbanken kan zich niet onttrekken aan de uitdagende marktomstandigheden voor Europese banken. De extreem lage rente in Europa, maar zeker ook in de Zweedse thuismarkt, heeft de rentemarge aangetast terwijl de noodzakelijke investeringen in IT-infrastructuur op de winstgevendheid wegen. De zwakke economische omstandigheden in het VK hebben geleid tot een vertraging van de kredietgroei in de belangrijkste groeimarkt van de bank. Desondanks is de totale kredietgroei redelijk op peil gebleven terwijl het solide risicobeheer een sterke stijging van slechte leningen onwaarschijnlijk maakt. Dit biedt een goede uitgangspositie maar zolang de huidige ongunstige marktomstandigheden voortduren zal een resultaatverbetering zich niet snel manifesteren. De aandelen zijn verkocht om ruimte te maken voor een meer aantrekkelijke beleggingsmogelijkheid.

14 augJPMorgan Chase & Cogereduceerd[motivatie]

JPMorgan Chase is een van de pijlers van het Amerikaanse financiële systeem. De bank heeft een groot marktaandeel in retailbankieren en deposito's, maar heeft ook systeemrelevantie gezien haar positie op financiële markten, bijvoorbeeld in zakenbankactiviteiten, vermogensbeheer en clearing. De groeivooruitzichten staan echter onder druk nu de Amerikaanse economie zich aanpast aan het grillige handelsbeleid van de regering Trump. Dit kan van invloed zijn op de volumegroei, maar ook op marges, mede vanwege de daling van de Amerikaanse rentetarieven. Hoewel JPMorgan beter dan andere Amerikaanse financiële dienstverleners kan omgaan met de uitdagende omstandigheden, wordt de positie deels afgebouwd ten gunste van aantrekkelijkere beleggingsmogelijkheden.