logo
selecteer taal   select english    select dutch
Kwaliteitsresearch voor Professionele Beleggers
ALGEMEEN

Sinds 1986 adviseert Financiële Diensten Amsterdam (FDA) professionele beleggers op basis van een combinatie van onafhankelijke aandelenresearch en macro-economische analyse.
  • Objectief: FDA is volledig onafhankelijk en vrij van potentiële belangenconflicten. Onze klanten betalen ons rechtstreeks voor ons advies en onze research. FDA is geen effectenbemiddelaar en verkrijgt derhalve geen inkomsten uit door cliënten uitgevoerde transacties.
  • Doelgericht en betrouwbaar: FDA streeft naar de hoogst mogelijke researchkwaliteit binnen een zorgvuldig geselecteerd universum van blue chip bedrijven.
  • Transparante methodologie: Beleggingsmogelijkheden worden weergegeven in een overzichtelijke risico-rendementsmatrix, die continu onze voorkeuren aangeeft binnen het research universum.
  • Verantwoordelijk: Corporate governance en maatschappelijk verantwoord beleggen zijn integrale onderdelen van een bedrijfsanalyse.
  • Betaalbaar: FDA’s vergoeding is gerelateerd aan de toegevoegde waarde die behaald wordt voor de klant.


PRODUCTEN

Onze klanten (pensioenfondsen, banken, 'family offices', goede-doelenfondsen en andere beleggers) hebben op verschillende manieren baat bij FDA’s expertise, afhankelijk van de omvang en karakteristieken van hun portefeuille:
  • toegang tot het on-line researchsysteem, FDA Consultancy, met daarin de dagelijkse analyses van het FDA team
  • portefeuille advies, inclusief persoonlijke assistentie, toegang tot FDA Consultancy en statistische data analyses en rapportages
  • maatwerk: oplossingen aangepast aan de behoeften van de klant


Voorbeeldrapporten
pdf documentsStryker Company Analysis (5 aug 2016)
pdf documentsMicrosoft Corporation Company Analysis (29 dec 2016)
pdf documentsIntuitive Surgical Company Analysis (23 jan 2017)
pdf documentsFDA Investment Trends (15 feb 2018)
PORTEFEUILLES

De toegevoegde waarde van onze research komt het best tot uiting in een gedisciplineerd beleggingsproces en een onderscheidend rendement, zoals de FDA Blue Chips Equity modelportefeuille laat zien.


Portefeuille rendement


rendement % 22-2-2018ult. jr.12mndavd.*avd.**
portefeuille0.910.1304.29.9
benchmark-2.01.4175.97.1
outperformance2.98.7128.32.8
benchmark: EUR-US Equity Composite TR (50/50)
omzet % ult. jr.12mnd avd.**
omzet1.415.3 13.7
aantal maanden outperformance %12mnd avd.**
outperformance / totaal 9 / 12 114 / 175
(*portefeuille aanvangsdatum 30-6-2003 / ** jaarbasis)

Voor het bereiken van optimale transparantie worden alle portefeuillewijzigingen gemotiveerd.

Recente portefeuillewijzigingen
15 febBanco Santander SAverkocht[motivatie]

Santander ontleent haar weerbaarheid aan de brede geografische spreiding over markten waar de bank een leidende positie heeft. De aanhoudende politieke onzekerheden in haar belangrijkste markten, waaronder Spanje, Brazilië en het VK, hebben echter het herstelpad van de bank ondermijnd. Bovendien reageert de groep relatief traag op aangescherpte eisen van toezichthouders. De uitdagende politieke omgeving en de aanhoudende regelgevingdruk beperken de groeikansen van de groep als geheel en vertragen een verdere verbetering van de resultaten. De aandelen zijn daarom uit de portefeuille verkocht.

15 febActivision Blizzard Incgekocht[motivatie]

Activision Blizzard is goed gepositioneerd om te profiteren van de groeimogelijkheden in de wereldwijde gaming markt. Het bedrijf heeft zijn sterke posities in de PC- en console segment succesvol uitgebreid en is een leidende positie aan het opbouwen in de snelgroeiende markten zoals mobiele games en gametoernooien. De brede portefeuille van populaire titels en de omvangrijke verkoop- en distributienetwerken op elke gaming platform geven het bedrijf aanzienlijke voordelen, terwijl de solide financiële positie aangewend kan worden om eventuele bedreigingen tegen te gaan via acquisities. Aandelen van Activision Blizzard zijn toegevoegd aan de portefeuille.

15 febNovozymes A/Sbijgekocht[motivatie]

De resultaten in het vierde kwartaal weerspiegelden de relatief moeilijke omstandigheden in de markten voor biobrandstof en wasmiddelen. Het wordt echter steeds duidelijker dat het management van Novozymes de juiste stappen onderneemt om zich aan te passen aan deze marktomstandigheden. Het bedrijf zal de komende jaren profiteren van de structurele trends om chemicaliën te vervangen door meer duurzame enzymen en de opkomst van hernieuwbare energie. De positie in de portefeuille is licht verhoogd na de recente koersdaling.

07 febPayPal Holdings Incbijgekocht[motivatie]

De strategie van PayPal om samenwerkingsverbanden aan te gaan met andere belangrijke spelers in de betaalmarkt blijft zijn vruchten afwerpen. Het betaalvolume dat PayPal verwerkt groeit sterk en in het meest recente kwartaal werd een recordaantal nieuwe klanten aangetrokken. Dit biedt een goede basis voor toekomstige groei, omdat schaalgrootte essentieel is voor de concurrentiepositie van PayPal. Het verlies van een deel van het betaalvolume van eBay in de tweede helft van 2020 zal slechts een beperkt effect hebben op de winstgevendheid en is geen indicatie van een verzwakking van de concurrentiepositie. De recente overeenkomst met Synchrony Financial vermindert de blootstelling van PayPal aan kredietrisico's en ondersteunt de vrije kasstroom. Dit vergroot de ruimte voor overnames of investeringen die de groei verder kunnen aanwakkeren. De positie in de portefeuille is verhoogd.

07 febApplebijgekocht[motivatie]

De omzetontwikkeling bij Apple is de afgelopen kwartalen versterkt en de trend zal verder verbeteren naar verwachting. De iPhone activiteiten hebben een duidelijke verbetering getoond, gedreven door sterke vraag naar de nieuwe modellen. Daarnaast is er een verbetering zichtbaar in de prestaties van de nieuwere activiteiten. Dankzij de populariteit van de iPhone en het pallet van diensten en producten dat Apple daaromheen heeft opgebouwd breidde de gebruikersgroep van Apple's producten en diensten in de afgelopen twee jaar met 30% uit, waarbij de betaalde diensten aan populariteit winnen. Naar verwachting kan deze trend doorzetten. De ongeëvenaarde financiële positie van Apple geeft veel ruimte om nieuwe initiatieven te ontplooien om de aantrekkelijkheid van de diensten verder te verbeteren en voor uitkeringen aan aandeelhouders. Na de recente koersdalingen wordt de positie in Apple enigszins verhoogd.